HÅLLBARHET

HÅLLBARHET

Lisa från Parently |

Minskad Konsumtion

 Vi syns, utbildar och inspirerar både privatpersoner och företag. Vi vill vara en drivande aktör och göra skillnad i omställningen mot en mer hållbar värld. Vi erbjuder därför producenter en plattform för att göra det enklare att ta steget till cirkulär ekonomi. 

Genom att dela på produkter istället för att beställa nya är mindre på jordens resurser. Tillgangekonomi ger oss också möjlighet att ta tillbaka tid, utrymme och pengar sin annars skulle tas upp av saker vi äger. Parently vill ge samma mojlighet till foräldrar, en möjlighet att ta tillbaka tid, utrymme och pengar. 

Parentlys grundare David Knutsson vill bidra till omställningen till ett nytt sätt att konsumera, där tillgängligher går före ägandet.

Minskat CO2 Utsläpp

I snitt föds det 120.000 barn i Sverige varje år. För varje varn som föds kommer en efterfrågan på barn produkter så som bilbanstol, matstol, barnvagn, babysitter, bärsele osv. Under 2020 genomförde vi en studie tillsammans med IVL för att undersöka hur stora utsläpp barnprodukter generar. Sammanfattningsvis släpps det ut 46.000 ton CO2 per år vilket motsvarar 46000 hushålls energiförbrukning under ett helt år. 

Hyra Barnvagn, Hyra Barnprodukter, Prenumerationer

 

Global Må

Vi erbjuder primärt konsumenter att bli användare men vi fokuserar också på att gennom vårt breda nätverk av producenter kunna hjälpa till att minska utsläppen och ta fram nya cirkulära lösningar som är både lönsammare och långsiktigt hållbara. 

De globala målen 9,11 och 12 är dom vi primärt jobbar mot.

 

 

Föregående Nästa